Vermoedelijke terroristen opgepakt in Rotterdam

De recherche heeft donderdag in Rotterdam drie vermoedelijk geradicaliseerde moslims opgepakt op verdenking van terrorisme. Ze zouden naar Syrië hebben willen reizen om daar deel te nemen aan de internationaal gewelddadige jihad, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Het gaat om mannen van 22, 23 en 33 jaar.


Bij het doorzoeken van hun woningen is beslag gelegd op messen, een zwaard en een kruisboog. Verder trof de politie afscheidsbrieven, gepakte rugzakken met reisuitrusting en een grote hoeveelheid jihadistische documenten aan. Ook twee woningen van familieleden in Doesburg en Utrecht zijn doorzocht.

De verdachten wilden al eerder naar Syrië reizen, maar hun vlucht naar Turkije werd uitgesteld. Twee van hen stonden donderdagmiddag geboekt voor een vlucht van Brussel naar Turkije.

Een van de mannen is volgens het OM vorige week getrouwd met een vrouw die hij niet eerder had ontmoet. Hij kende haar via internet en wilde samen met haar strijden voor de jihad. Op een foto voor zijn bruid poseerde hij met een kalasjnikov. Hij schreef haar op internet dat hij hoopte dat ze samen zouden sterven en samen naar het paradijs zouden gaan.

30 november 2012, 13:15
©Demet TV