‘Rutte schaadt politiek door breken beloftes’

Door het breken van de ene na de andere verkiezingsbelofte schaadt premier Mark Rutte de politiek. De kloof tussen de burger en de politiek is door zijn handelen alleen maar vergroot. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders in een interview met De Telegraaf, dat zaterdag verschijnt.

“Dat schaadt in eerste instantie de VVD, maar ook de hele politiek”, zegt Wilders.


Volgens hem heeft Rutte een grens overschreden. “Waarom zouden mensen nog vertrouwen hebben in politici als ze op alle punten het tegenovergestelde doen van wat ze beloven?” vraagt hij zich af. “Mensen zijn woest.”

Wilders noemt Rutte een kameleon die omwille van de macht zomaar van standpunt kan veranderen. “Rutte is wel een glimlachende aardige man, maar hij verkoopt zijn ziel en zaligheid om in het Torentje te mogen blijven. Hij is de koning van de wisselende politieke contacten. Hij bedrijft politieke polygamie.”

De PVV vreest verder dat 2013 een groot rampjaar wordt. “Het kabinet wil komend jaar alle bezuinigingen boven de vijftig miljoen op de rails zetten. Wij gaan dat jaar alles doen om het kabinet weg te krijgen.”

30 november 2012, 09:26
©Demet TV