Categories Nieuws Artikelen

Van der Stoep niet voor PVV in Europarlement

Voormalig PVV-Europarlementariër Daniël van der Stoep is niet meer welkom in de PVV-fractie in Brussel. Volgens de vier fractieleden van de PVV is er onvoldoende vertrouwen in Van der Stoep. Dat heeft PVV-fractievoorzitter in het Europarlement Barry Madlener dinsdag laten weten.

Van der Stoep is ontstemd over het besluit van zijn voormalige fractiegenoten. “Wat een gelul, mij uit de fractie gooien zonder dat ik ook maar een woord met ze heb gewisseld”, twitterde hij. Van der Stoep zal nu als eenmansfractie door moeten, of zich moeten aansluiten bij een andere partij.

Eerder op de dag meldde Van der Stoep dat hij terugkeert in het Europees Parlement. Van der Stoep stapte in augustus op nadat hij dronken een aanrijding had veroorzaak. Hij zei toen dat hij zichzelf had gediskwalificeerd als volksvertegenwoordiger, maar vindt inmiddels dat hij een tweede kans verdient.

Nederland krijgt volgens het Verdrag van Lissabon een zetel extra in het Europees Parlement. De PVV heeft recht op deze zetel. Geert Wilders en PVV-Kamerlid Louis Bontes stonden hoger op de kandidatenlijst, maar zij gaan niet naar Brussel, waardoor Van der Stoep mag terugkeren.

13 december 2011, 17:17
Novum)