KNVB in gesprek met bestuur Buitenboys

De KNVB heeft een gesprek gehad met het bestuur van voetbalclub Buitenboys na de dood van de mishandelde grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat meldt de NOS dinsdag.

Volgens Buitenboys-voorzitter Marcel Oost heeft de KNVB fouten gemaakt. In het televisieprogramma Pauw & Witteman uitte hij maandagavond felle kritiek op de bond. “Ze hadden er voor ons moeten zijn. Wij zij allemaal vrijwilligers en maken dit nooit mee.”

Oost liet weten pas kort voor de uitzending maandagavond contact te hebben gehad met de KNVB. Een woordvoerder van de bond liet weten dat de afspraak was om maandagavond bijeen te komen.


De zegsman zei verder Buitenboys waar mogelijk proberen te helpen. “Daarbij spelen we vooral in op de behoeften van de club.”

Grensrechter van de Buitenboys Richard Langeveld, die bij het incident aanwezig was, zei in het programma dat de mishandeling in een mum van tijd voorbij was. Niemand zou de ernst van de mishandeling hebben doorgehad. Ook belde niemand de politie.

Het 41-jarige slachtoffer werd zondagmiddag in Almere na een wedstrijd tussen voetbalclubs Buitenboys uit Almere en Nieuw Sloten in elkaar geslagen. De vermoedelijke daders, drie jongens van 15 en 16 jaar van de Amsterdamse club, schopten en sloegen hem tot tweemaal toe. Hij overleed maandag in een ziekenhuis.

Volgens voorzitter Oost waren vier of vijf spelers betrokken bij de mishandeling. De drie jongens van 15 en 16 jaar zijn aangehouden en zitten vast. Het OM beslist dinsdag of de jongens worden voorgeleid.

De trainingen van Buitenboys worden dinsdag hervat. Dat meldt de website van de club.

04 december 2012, 09:18
©Demet TV