Wilders: voetbalgeweld is ‘Marokkanenprobleem’

Geweld op het voetbalveld, zoals het doodschoppen van een grensrechter door amateurvoetballers in Almere, is geen voetbalprobleem, maar een Marokkanenprobleem. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders.

Volgens Wilders verkeren de politiek en de media ‘in een totale staat van ontkenning’. “Het is geen exclusief voetbalprobleem, maar een Marokkanenprobleem dat zich uit op straat, op school, in het winkelcentrum, op het voetbalveld. Waarom durft niemand dit eerlijk te benoemen?” De PVV wil een Kamerdebat.


Voor de dood van de grensrechter zitten drie minderjarige voetballers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten vast. Naar verluidt gaat het om twee jongens van Marokkaanse en een van Antilliaanse afkomst.

05 december 2012, 15:30
© [CopyRight 2012, Demet TV]