Vier doden bij aanvaring Noordzee

Bij de aanvaring tussen het vrachtschip en het containerschip op de Noordzee woensdagavond zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Zeven van de 24 opvarenden van het vrachtschip Baltic Ace worden nog vermist, meldt de kustwacht donderdagochtend. De overige dertien opvarenden konden worden gered.

Het ongeluk gebeurde rond 19.20 uur op 65 kilometer van de kust van Zeeland. Het gezonken schip is een autocarrier die onder de vlag van de Bahama’s voer. Het schip kwam door nog onbekende oorzaak in aanvaring met containerschip Corvus J uit Cyprus. Dat schip maakte geen water, maar liep wel schade op.


Rond 02.00 uur werd de zoektocht naar overlevenden gestaakt. Vier stoffelijke overschotten werden tot dusverre geborgen. Aan de zoekactie deden reddingsboten, marinevaartuigen, helikopters en het kustwachtvliegtuig mee.

Bij daglicht wordt de zoektocht donderdag hervat. De kustwacht acht de kans nog overlevenden te vinden klein. “Het is slecht weer en het water is koud”, zei een woordvoerder van de kustwacht donderdag op Radio 1.

De dertien personen die zijn gered zijn overgebracht naar Rotterdam en Oostende. Enkelen van hen kampen met onderkoeling en zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

06 december 2012, 09:34
© [CopyRight 2012, Demet TV]