‘Verdaas treedt af als staatssecretaris’

Staatssecretaris van Economische Zaken Co Verdaas (PvdA) treedt af vanwege zijn declaraties als gedeputeerde in Gelderland. Verdaas maakt zijn aftreden om 13.30 uur bekend. Dat meldt RTL Nieuws.

De 46-jarige Verdaas, die van 2003 tot 2006 Kamerlid was, zou als gedeputeerde jarenlang ritten van Arnhem naar Zwolle hebben gedeclareerd.


Daar mocht hij eigenlijk niet wonen, omdat gedeputeerden in de provincie moeten wonen die zij besturen. Hij kocht weliswaar een woning in Nijmegen, maar afgaande op zijn bonnetjes woonde hij nog steeds in Zwolle.

De Raad van State liet eind oktober weten zich te buigen over het declaratiegedrag van de gedeputeerden in de provincie Gelderland. Ook de reiskostendeclaraties van andere gedeputeerden worden door de raad onder de loep genomen.

06 december 2012, 13:05
©Demet TV