Geen steun voor debat over ‘Marokkanengeweld’


De PVV krijgt geen steun voor een debat over geweld door Marokkanen. De partij van Geert Wilders wilde zo’n debat naar aanleiding van het doodschoppen van een grensrechter in Almere, maar geen enkele andere partij heeft er behoefte aan, bleek donderdag in de Tweede Kamer.

PVV-Kamerlid Joram van Klaveren noemde het ‘zeer teleurstellend’ dat de Tweede Kamer niet wil spreken over ‘een onderwerp dat zo veel mensen bezighoudt’.

De Kamer gedraagt zich als ‘een stel lafaards’, voegde hij eraan toe.

De PVV bestrijdt dat het doodschoppen van de grensrechter een probleem is van het voetbal, en vindt ook dat het geen incident genoemd kan worden. Volgens de partij wordt voetbalgeweld vooral gepleegd door Marokkanen.

Twee van de drie verdachten van het doodschoppen van de grensrechter zijn naar verluidt van Marokkaanse afkomst.

06 december 2012, 14:59
©Demet TV