Spelers langer in cel voor doodslag grensrechter

De drie spelers van SV Nieuw Sloten, die zondag een grensrechter dusdanig mishandelden dat hij overleed, blijven nog zeker twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Lelystad donderdag bepaald. Het drietal, 15 en 16 jaar oud, wordt verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging.

De 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd zondag in Almere na de wedstrijd tussen de B3 van de Almeerse club Buitenboys en de B1 van SV Nieuw Sloten geschopt en geslagen door de drie spelers van de Amsterdamse club.


Maandag overleed het slachtoffer in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Alle wedstrijden in het amateurvoetbal zijn als gevolg van het overlijden komend weekeinde afgelast. Het betaald voetbal gaat wel door. Voor alle wedstrijden wordt een minuut stilte in acht genomen en teams en arbitrage dragen rouwbanden. De KNVB riep eerder al zijn leden op mee te denken over oplossingen om incidenten in het amateurvoetbal terug te brengen.

Zondag wordt een stille tocht georganiseerd voor Nieuwenhuizen. Daaraan nemen naast alle voetbalverenigingen uit Almere alleen genodigden deel, op verzoek van de familie van de overleden grensrechter. Het incident zorgde voor opschudding in binnen- en buitenland. Onder meer FIFA-president Sepp Blatter reageerde geschokt.

06 december 2012, 15:30
©Demet TV