Spiegelgladde wegen verwacht door ijzel

De wegen kunnen zaterdagavond spiegelglad worden door ijzel. Daarvoor waarschuwt weeronline.nl zaterdagmiddag. Vanaf 18.00 uur gaat het vanuit het noordwesten regenen. Er ontstaat dan op veel plekken ijzel doordat de temperatuur van het wegdek nog onder nul is. Plaatselijk valt ook natte sneeuw.

De weerdienst verwacht dat met uitzondering van een smalle kuststrook het hele land met ijzel te maken krijgt. Het KNMI heeft vooralsnog geen waarschuwing voor extreem weer afgekondigd. In het hele land is nog code geel van kracht. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan verkeers- en weerinformatie in de gaten te houden en hun rijstijl aan te passen aan de omstandigheden.


Zondag verloopt bewolkt en regenachtig. Er staat een stevige wind en ’s middags vallen regelmatig buien. Het wordt 4 tot 8 graden.

08 december 2012, 18:49
© [CopyRight 2012, Demet TV]