Categories Nieuws Artikelen

PVV in peiling groter dan VVD en PvdA

De PVV heeft de VVD en de PvdA in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond ingehaald. De partij zit al enkele weken in de lift, terwijl de coalitiepartijen flinke klappen hebben gehad. De PVV is nu in de peiling de grootste partij.

De VVD blijft op 22 zetels staan en de PvdA zakt een zetel om uit te komen op 23. De PVV stijgt van 22 naar 24. De laatste keer dat de partij van Geert Wilders zo hoog stond was in mei. Toen deed de partij het goed vanwege problemen in Europa.

Het is overigens de vraag of de zetelverdeling bij daadwerkelijke verkiezingen zo uitvalt. Bij de laatste verkiezingen waren er vlak voor de verkiezingen grote verschuivingen omdat kiezers besloten strategisch te stemmen. Omdat ze in een peiling sneller de partij van hun werkelijke voorkeur aankruisen is het logisch dat de PvdA en de VVD terug zjin gevallen.


Wilders krijgt van zijn eigen aanhang weer een rapportcijfer dat hoger is dan een 8. Sinds de val van het vorige kabinet was dat niet meer het geval geweest.

Het aandeel dat hoopt dat het kabinet blijft zitten tot 2017 is in een maand tijd gedaald van de helft naar 44 procent. Ook dacht een maand geleden 35 procent dat het kabinet de rit uitzit. Nu is dat nog maar 28 procent.

09 december 2012, 11:02
© [CopyRight 2012, Demet TV]