Veertigduizend klachten bij Polenmeldpunt

Het omstreden Polenmeldpunt van de PVV heeft sinds februari ruim veertigduizend klachten opgeleverd. In totaal kwamen ruim 175 duizend reacties binnen maar het grootste deel kon direct de prullenbak in omdat het haatmail of spam betrof, schrijft het AD donderdag.

De meeste klachten, ruim zestig procent, gingen over dronkenschap, lawaai en parkeerproblemen.


Zestien procent van de klagers pikken het niet dat mensen uit Midden- en Oost-Europa banen en woningen in Nederland overnemen. De rest van de klachten ging vooral over crimineel gedrag als diefstal, inbraak en vandalisme.

De PVV noemt het meldpunt in de krant een groot succes. “Bijna veertigduizend klachten van bezorgde burgers is enorm”, aldus Kamerlid Joram van Klaveren. “Het is treurig dat mensen geprobeerd hebben ons meldpunt te saboteren, maar dat doet niets af aan de enorme overlast die veel mensen ervaren.”

Het meldpunt, dat officieel voor klachten over overlastgevende Midden- en Oost-Europeanen is maar als snel het Polenmeldpunt werd genoemd, zorgde eerder dit jaar voor grote ophef in binnen- en buitenland.

13 december 2012, 09:41
©Demet TV