Platte pet politie verdwijnt uit straatbeeld

De platte pet die agenten dragen verdwijnt uit het straatbeeld. Bij het nieuwe uniform dragen zij een cap of een schuitje, zoals een slager die ook heeft. De agenten mogen zelf kiezen wat het wordt, schrijft de Volkskrant dinsdag.

Agenten kregen maandag een enquête opgestuurd waarin ze hun voorkeur kunnen opgeven.


Ook wordt daarin volgens de krant gevraagd of ze liever een geel vlak of alleen gele strepen op de schouders willen. Verder kunnen ze kiezen tussen een polo of een werkhemd.

De bedoeling is dat alle agenten uiteindelijk hetzelfde uniform dragen. Dat geldt ook voor agenten op de fiets of te paard. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen.

Agenten hebben in het verleden geklaagd over het huidige uniform. Dat zou een te softe uitstraling hebben en onpraktisch zijn. Zo is de kleding niet geschikt voor rennen en klimmen. De agenten wilden volgens de krant een actiepak dat meer gezag uitstraalt. Het nieuwe uniform heeft een broek met zakken aan de zij en halfhoge laarzen. Voor kantoorwerk en ceremonies blijft het oude uniform bestaan.

18 december 2012, 08:10
©Demet TV