Illegale sigarettenfabriek opgerold in Nieuwveen

In het Zuid-Hollandse Nieuwveen is door de fiscale opsporingsdienst FIOD een illegale sigarettenfabriek opgerold. Drie mannen uit Paraguay zijn aangehouden, meldt het ministerie van Financiën woensdag.

De fabriek werd op 5 december aangetroffen. Alle instrumenten om sigaretten te maken waren aanwezig. De FIOD heeft beslag gelegd op tienduizend kilo ruwe tabak, machines en verpakkingsmaterialen. De nog te fabriceren sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Engelse markt.

De drie verdachten van 31, 32 en 35 zijn op 8 december aangehouden. De rechter-commissaris heeft hun voorlopige hechtenis dinsdag met tien dagen verlengd.

Het is de tweede keer dat in Nederland een illegale sigarettenfabriek is aangetroffen. Volgens het ministerie verstoren namaaksigaretten de reguliere markt. Ook is er gevaar voor de gebruikers omdat er vaak gevaarlijke grondstoffen zijn verwerkt in de sigaretten.

14 december 2011, 15:18
Novum)