Orro Energy van Celal Oruc bijna failliet

Orro Energy mag niet langer stroom en gas leveren aan zijn klanten. Het energiebedrijf verkeert in zware financiële problemen. De vergunning van Orro is daarom ingetrokken, zo laat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) donderdag weten. De levering van elektriciteit en gas aan klanten wordt gegarandeerd door de waakhond.

Het door de Turks-Nederlandse ondernemer Celal Oruç opgerichte bedrijf, dat sinds maart 2010 zowel aan particulieren als bedrijven levert, verwacht op zeer korte termijn failliet te gaan. Het is volgens de NMa niet langer in staat de ingekochte energie te betalen.


Klanten van het bedrijf worden de komende tien werkdagen ondergebracht bij een andere leverancier. Het kan gaan om een leverancier die alle klanten overneemt of om een evenredige verdeling van de klanten over alle leveranciers. Die hoeven daarvoor zelf geen actie te ondernemen.

 

 

Dit laat NMa op haar website weten:

Intrekking van de leveringsvergunning voor elektriciteit van Orro Energy

Datum: 20 december 2012

Op 19 december 2012 heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) het besluit genomen de leveringsvergunning voor elektriciteit en voor gas van Orro in te trekken. Dit naar aanleiding van een verwacht faillissement van Orro. De intrekking van de leveringsvergunning heeft geen gevolgen voor de levering van energie voor de klanten van Orro; de levering van energie aan deze klanten blijft gegarandeerd. Als de NMa een vergunning intrekt, treedt namelijk een regeling in werking waardoor klanten automatisch stroom en gas blijven ontvangen.

Download besluit intrekking elektriciteit

Download besluit intrekking gas

NMa garandeert energielevering klanten Orro Energy:

De NMa heeft vandaag de vergunning van Orro Energy (hierna: Orro) ingetrokken voor de levering van elektriciteit en gas aan klanten. Orro levert aan consumenten en zakelijke afnemers. Zij hoeven zich geen zorgen te maken omdat hun energievoorziening gegarandeerd is. Er treedt nu een regeling in werking die er voor zorgt dat klanten stroom en gas blijven ontvangen. Chris Fonteijn, voorzitter NMa: ‘Consumenten hoeven zich geen zorgen te maken over de vraag of er wel elektriciteit of gas geleverd wordt als hun leverancier onverhoopt failliet gaat. Door de vergunning nu in te trekken starten we een regeling waarin die leveringszekerheid voor de klanten van Orro gegarandeerd is.’

Orro verkeert in financiële problemen en verwacht op zeer korte termijn een faillissement. Orro is niet langer in staat om de ingekochte energie te betalen, waardoor Orro haar klanten niet meer kan bedienen. Daarom heeft de NMa ingegrepen door de vergunning in te trekken. De levering van energie is de komende tien werkdagen gegarandeerd door de landelijke netbeheerders TenneT en Gasunie Transport Services (GTS). In deze periode wordt gezocht naar een oplossing voor de klanten van Orro. Bijvoorbeeld een leverancier die alle klanten overneemt of een evenredige verdeling onder de overige energieleveranciers. In deze tien dagen kunnen klanten van Orro even niet zelf overstappen naar een andere energieleverancier van eigen keuze. Zodra zij bij een andere leverancier zijn ondergebracht worden de klanten hierover geïnformeerd. Indien een klant niet tevreden is over die nieuwe leverancier of diens tarieven of voorwaarden, kan hij naar een andere leverancier overstappen. Hierbij geldt de gebruikelijke opzegtermijn van 30 dagen.

20 december 2012, 08:39
© [CopyRight 2012, Demet TV]