Politie zocht naar eigen auto in zaak-Hillis

Om de liquidatie van de topcrimineel Stanley Hillis op te lossen heeft de politie het publiek gevraagd om informatie over een auto van de politie zelf. Dat blijkt donderdag uit een mededeling op de website van het televisieprogramma Opsporing Verzocht, dat vorige week aandacht aan de zaak besteedde.

In de uitzending waren voor het eerst beelden te zien van de aanslag op Hillis, die vorig jaar februari werd vermoord in de Fizeaustraat in Amsterdam-Oost.


Ook werd gesproken over een zwarte Volkswagen Golf die enkele dagen voor de liquidatie in die straat stond. Daarbij werd een compositietekening van de man op de passagiersstoel getoond.

“De zwarte Golf waar we naar op zoek waren blijkt na onderzoek een auto van de politie te zijn”, meldt de website van het AVRO-programma nu. “Naar deze auto zijn we dus niet meer op zoek.”

Het optreden van de politie in de zaak kwam al eerder in het nieuws. De politie was getuige van de liquidatie de 64-jarige Hillis. Twee rechercheurs zaten verscholen in een aanhangwagen op enkele meters afstand en luisterden hem af. Ze waren echter niet in staat de man die Hillis doodschoot aan te houden.

20 december 2012, 11:37
©Demet TV