Amsterdam in gesprek met probleemschool

De gemeente Amsterdam praat donderdagmiddag met het schoolbestuur van het Huygens College over de aanpak van de overlast die leerlingen in de buurt veroorzaken. Dat laten de school en een woordvoerder van de gemeente weten na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

Leerlingen zouden de buurt al maanden terroriseren zonder dat werd ingegrepen. Ook op de vmbo-school zelf zouden problemen zijn van bijvoorbeeld intimidatie en pestgedrag. Op het college zitten ook enkele verdachten van de fatale mishandeling van de Almeerse grensrechter begin deze maand.

Amsterdam wil dat er een schoolveiligheidsteam komt. Daarin zitten onder meer politie, gemeente, leerplichtambtenaren en het stadsdeel. “Daar werd aanvankelijk niet echt enthousiast op gereageerd”, aldus de gemeentewoordvoerder.


Donderdag wordt een nieuwe poging gedaan om de problemen op de school aan te pakken en wordt er gekeken wat er precies moet gebeuren.

De vmbo-school aan de Tweede Constantijn Huijgensstraat laat weten dat bij het ‘spoedoverleg’ ook de buurt en de politie worden betrokken. Na het overleg volgt een persverklaring.

De PVV heeft naar aanleiding van de berichtgeving over de school de ministers van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD), Jet Bussemaker (PvdA) van Onderwijs en Lodewijk Asscher (PvdA) van Sociale Zaken om opheldering gevraagd. De partij stelt dat ‘keihard straffen, en waar mogelijk denaturalisatie en uitzetting, een structurele oplossing vormt voor het probleem met dit tuig’.

20 december 2012, 11:56
©Demet TV