Heineken en Efes stoppen samenwerking

Heineken en de Turkse bierbrouwer Efes staken hun samenwerking in Servië en Kazachstan. Dat maakte de Amsterdamse brouwer dit weekend bekend. Met het ontvlechten van de samenwerking is een betaling van 161 miljoen euro aan Heineken gemoeid.

Heineken verkoopt het belang van 28 procent in Efes Kazachstan aan Efes Breweries International. Daar staat tegenover dat Efes het belang van 28 procent in Central Europe Beverages verkoopt aan Heineken, dat daarmee volledig eigenaar wordt van de brouwerij.


De transacties worden naar verwachting voor juni afgerond. Het levert Heineken een niet nader omschreven boekwinst op. Heineken en Efes werkten sinds 2008 samen. Na een ‘strategische evaluatie’ is besloten de samenwerking stop te zetten.

24 december 2012, 09:36
© [CopyRight 2012, Novum]