Wilders tegen ‘islamisering’ pretparken

PVV-leider Geert Wilders vindt het voornemen Walibi Holland om een islamitische gebedsruimte in het pretpark in Flevoland in te richten ‘krankzinnig. “Geen islamisering van onze pretparken”, twittert hij maandagochtend.

Wilders reageert op een artikel in De Telegraaf, die maandag schrijft dat voor islamitische bezoekers van Walibi vanaf het voorjaar een aparte plek beschikbaar is om te bidden in het park in Biddinghuizen.

Een woordvoerder van het park zegt in de krant dat islamitische gasten steeds vaker vragen naar een eigen gebedslocatie.


Walibi zou het eerste pretpark in Nederland zijn dat een aparte locatie inricht om te bidden. Bij de Efteling merken ze niets van de toenemende vraag naar gebedsruimtes. “Hooguit een of twee keer per jaar is er iemand die op een afgezonderde locatie wil bidden”, zegt een woordvoerder van het pretpark in Kaatsheuvel tegen De Telegraaf.

24 december 2012, 09:40
©Demet TV

 

©