Egypte eist uitleg over Wilders

De Nederlandse ambassadeur in Caïro is vorige maand op het matje geroepen bij het Egyptische ministerie van buitenlandse zaken. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag woensdag bevestigd.

De ambassadeur, Susan Blankhart, is op 21 november ‘uitgenodigd voor een gesprek op ambtelijk niveau’, meldt de woordvoerder. Het gesprek ging onder meer over de plannen van PVV-leider Geert Wilders om een boek te publiceren over zijn kritiek op de islam. De ambassadeur heeft uitgelegd dat ‘in Nederland vrijheid van meningsuiting een groot goed is en een ieder vrij is boeken te schrijven’.

Vorige maand weigerde Egypte een visum aan PVV-Kamerlid Raymond de Roon wegens kritische uitspraken over het regime in Egypte. Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) riep daarop de Egyptische ambassadeur in Nederland op het matje.

14 december 2011, 17:51
(© Novum)