Categories Nieuws Artikelen

Boetes en taakstraffen voor nieuwjaarsincidenten

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag al tientallen zaken afgehandeld van mensen die strafbare feiten pleegden in de nieuwjaarsnacht. De verdachten kregen in de meeste gevallen een dagvaarding voor een supersnelrechtzitting, een boete of taakstraf.

Zo handelde het parket Midden-Nederland veertig zaken af. Veertien verdachten hebben een dagvaarding gekregen, van wie zes donderdag voor de supersnelrechter moeten verschijnen. Drie zaken zijn afgedaan met een boete.


Een van hen moest 1050 euro betalen voor het beledigen van een politieagent. Twee minderjarigen zijn naar Bureau Halt gestuurd.

Justitie in Rotterdam boog zich dinsdag over ruim honderd zaken. Aan 28 verdachten zijn boetes of een taakstraf opgelegd voor onder meer vuurwerk afschieten met een knalpistool en het verzetten bij een aanhouding. De boetes liepen op tot zeshonderd euro. Tot nu toe kregen twee mensen een oproep voor een supersnelrechtzitting.

Bij het parket Zeeland-West-Brabant kregen tien verdachten een taakstraf. Eén verdachte betaalde een boete. Zo’n twintig verdachten moeten later in de rechtbank verschijnen op een speciale oud en nieuwzitting.

02 januari 2013,09:19
©Demet TV