Gooische ambulances weren cameraploeg na incident

De ambulances in de regio Gooi- en Vechtstreek gaan komende week niet meer met een cameraploeg aan boord op pad. Dat heeft het Regionaal Ambulance Vervoer (RAV) besloten nadat commotie ontstond toen een vrouw uit Huizen gefilmd werd zonder toestemming te hebben gegeven, meldt regiodirecteur René Ton woensdag.

Dagblad de Gooi- en Eemlander schreef eerder dat de vrouw deels ongekleed was.


Wat er exact is gebeurd bij het incident in Huizen wordt nu onderzocht, laat de regiodirecteur weten aan Novum Nieuws. In ieder geval deze week rijdt de cameraploeg, die opnames maakt voor het SBS6-programma trauma.nl, niet mee.

Sinds begin december reed een cameraman mee op ritten van de ambulances in de Gooi- en Vechtstreek. Patiënten moeten ter plaatse toestemming geven om te worden gefilmd, laat Ton weten. Vervolgens wordt na afloop van de opnames nogmaals om toestemming gevraagd. Tot slot bekijkt ook het ambulancebedrijf nog of de opnames geschikt zijn voor uitzending.

Het RAV laat weten aan het programma mee te werken in het kader van de agressie tegen hulpverleners. “Wij willen de beeldvorming rond de ambulancezorg duidelijker maken op een niet-sensatiebeluste manier”, aldus regiodirecteur Ton.

02 januari 2013, 12:16
©Demet TV