Faillissement aangevraagd voor Scheveningse pier

De pier van Scheveningen is over de kop. Eigenaar Van der Valk heeft faillissement aangevraagd voor de Pier Vastgoed BV, het bedrijfsonderdeel onder de locatie onder valt, bevestigt pr-bureau Buro Six namens het horecaconcern.

“De pier staat inmiddels al een jaar te koop”, zegt een woordvoerder woensdag. “De locatie blijkt niet rendabel, en dus wil de familie ervan af.”

Door de feestdagen heeft de behandeling van de aanvraag wel wat vertraging opgelopen. De zegsman sluit niet uit dat er na het faillissement een doorstart komt voor de locatie, maar het initiatief daarvoor komt in ieder geval niet van Van der Valk.


Het horecaconcern kocht de pier in 1991 voor het symbolische bedrag van een euro. Van der Valk kondigde een klein jaar geleden aan geen brood meer te zien in de exploitatie van onder meer een restaurant en casino en gaf aan het bouwwerk te willen verkopen.

In september 2011 raakte een deel van het bouwwerk beschadigd door brand. De gemeente Den Haag sloot een deel van de pier in november omdat de constructie niet veilig is. De staat waarin delen van de loopbrug verkeren is zo slecht dat er geen grote groepen mensen overheen kunnen.

02 januari 2013, 12:11
© [Copyright 2013 Demet TV]