HEMA moet Belgische moslima betalen na ontslag

De HEMA moet in België een ex-werkneemster zes maanden salaris betalen omdat ze was ontslagen vanwege het dragen van een hoofddoek. Dat melden Belgische media woensdag. De warenhuisketen betaalt de islamitische werkneemster nu zes maanden achterstallig salaris, een bedrag van ruim negenduizend euro.

Het uitzendcontract van de vrouw werd twee jaar geleden niet verlengd toen klanten klaagden over haar hoofddoek.


De arbeidsrechter in Tongeren oordeelt echter dat HEMA op dat moment nog geen duidelijk neutraliteitsbeleid voerde, meldt De Standaard.

De warenhuisketen had een dergelijk beleid echter wel aangevoerd als reden voor het ontslag. De rechter gaat daar echter niet in mee. Uitzendbureau Randstad, dat eveneens was gedagvaard in de zaak, werd vrijgesproken.

In Nederland mogen werknemers van de HEMA overigens wel een hoofddoek dragen.

02 januari 2013, 13:43
©Demet TV