Categories Nieuws Artikelen

Cel voor oud-agent die schoonzoon wilde doden

Een 75-jarige oud-politieman uit Duiven is woensdag veroordeeld tot twee jaar cel voor het voorbereiden van een moord op zijn schoonzoon. De oud-agent werd in juli neergeschoten door de politie toen hij met een geladen pistool op weg was naar zijn schoonzoon.

De rechtbank in Arnhem denkt op basis van dreigtelefoontjes en gevonden briefjes dat de man een bloedbad onder zijn naaste familieleden wilde aanrichten, omdat zijn vrouw van hem wilde scheiden. De man zou zijn schoonzoon de aanstichter van zijn huwelijksproblemen vinden.


Bij zijn arrestatie bedreigde de voormalige politieman ook twee agenten met zijn pistool. De man is door de rechtbank daarom eveneens schuldig bevonden aan diverse bedreigingen en verboden wapenbezit. Behalve de twee jaar cel kreeg de oud-politieman ook een voorwaardelijke celstraf van twee jaar opgelegd met een proeftijd van drie jaar.

02 januari 2013, 18:07
© [Copyright 2013 Novum]