Categories Nieuws Artikelen

Verzekeraars: schade jaarwisseling tien miljoen

De totale schade die particulieren afgelopen jaarwisseling hebben opgelopen, bedraagt ongeveer tien miljoen euro. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars woensdag op basis van eerste schattingen. Het verbond spreekt van een rustige jaarwisseling. Het schadebeeld is volgens verzekeraars normaal.

Het lijkt erop dat de regen mensen van de straat heeft gehouden, wat tot minder vuurwerkschade heeft geleid, zegt directeur van het verbond Richard Weurding. Onder meer huizen, inboedels en auto’s raakten beschadigd. “We zien dat de schade varieert van onschuldige ongelukjes tot zwaar beschadigde auto’s vanwege brandstichting en beschadiging aan straatmeubilair.”


Schade van bedrijven, de overheid en scholen is niet meegenomen in de schattingen. Verzekeraars denken de komende dagen nog wel claims te ontvangen, bijvoorbeeld van mensen die op vakantie waren en die bij thuiskomst schade ontdekken, aldus het verbond.

02 januari 2013, 17:46
© [Copyright 2013 Novum]