Categories Nieuws Artikelen

Aanmelden voor basisscholen Den Haag vanaf een jaar

Ouders mogen hun kind in Den Haag pas voor een basisschool inschrijven als hij of zij een jaar oud is. Ook mogen kinderen niet langer bij meerdere basisscholen worden ingeschreven. Den Haag is de eerste gemeente die dit beleid voert.

Wethouder van Onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66) wil dat door de nieuwe regels duidelijkheid ontstaat. “Er waren ouders die met een foto van de echo hun kind inschreven bij scholen. Ook schreven veel ouders hun kinderen in bij vier of vijf basisscholen tegelijkertijd. Dit zorgde voor wachtlijsten vol met dubbelingen.”


Ouders ontvangen als hun kind elf maanden oud is een brief waarin ze worden opgeroepen hun kind in te schrijven bij een basisschool. De school bepaalt vervolgens welke kinderen worden aangenomen en welke niet.

Met de nieuwe regels wil de gemeente nadrukkelijk niet de vorming van witte of zwarte scholen tegengaan. “We bemoeien ons niet met de toelating”, zegt Van Engelshoven.

07 januari 2013, 14:20
© [Copyright 2013 Demet TV]