Categories Nieuws Artikelen

Andere zorgverzekeraar voor 1,2 miljoen Nederlanders

Zo’n 7,5 procent van de Nederlanders is dit jaar overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, maakte dit voorlopige cijfer van informatiecentrum Vektis maandag bekend. Het gaat in totaal om ongeveer 1,2 miljoen mensen. Vorig jaar wisselde zes procent van de Nederlanders van zorgverzekeraar.

Rouvoet noemt het een goede ontwikkeling dat steeds meer mensen bewust naar hun zorgverzekering kijken. “Dit houdt zorgverzekeraars scherp op zowel hun dienstverlening als op de zorg die zij voor hun verzekerden inkopen.


” Hij roept zijn leden op om tijdig voor iedere verzekerde duidelijk te maken welke zorg zij hebben gecontracteerd.

In 2006 werd het huidige zorgverzekeringsstelsel ingevoerd en wisselde bijna een op de vijf verzekerden van zorgverzekeraar. Eind 2006 stapte 4,5 procent van de verzekerden over naar een nieuwe verzekeraar. In 2007 en 2008 was dat 3,5 procent en in 2009 4,1 procent. Eind 2010 was het overstappercentage 5,5 procent en vorig jaar stapte zes procent van de Nederlanders over.

07 januari 2013, 16:27
©Demet TV