Demet TV – Turkse Kamerleden brengen bezoek aan Demet TV

Twee Turkse Kamerleden van de AK Partij hebben vrijdag laat in de avond een bezoek gebracht aan Demet TV. De Kamerleden Hilmi Bilgin en Mehmet Suleyman Hamzaogullari waren beide in Nederland en hebben verschillende Turkse organisaties bezocht, waaronder ook Demet TV.

Voorzitter Ali Riza Basaran van Demet TV heeft de Kamerleden geïnformeerd over de Turkse gemeenschap in Nederland, hun wensen van Turkije en problemen waar ze tegenaan lopen. Er is uitvoerig gesproken over het stijgende aantal hoogopgeleide jongeren die terugkeren naar Turkije, over het stemrecht in Turkije, de hoogte van de leges voor het verlengen van een Turkse paspoort en over de Turkse dienstplicht.

Over de Turkse dienstplicht hebben de Kamerleden onze voorzitter beloofd dat er wijzigingen komen die gunstig zijn voor de Turkse jongeren in Nederland. (Meer informatie hierover volgt straks op onze website)

De Kamerleden gaan zaterdag en zondag verder met hun bezoeken in Nederland.