Demet TV – Vicepremier bevestigt versoepeling dienstplicht voor Turken in Europa

De Turkse vicepremier Bülent Arınç die zich op dit moment in Parijs bevindt, lijkt ook te bevestigen dat er een versoepeling komt in de voorwaarden van de verplichte dienstplicht voor Turken in Europa. Zij moeten een bedrag van 10 duizend euro betalen om de dienstplicht af te kopen. Daar lijkt verandering in te komen.

Demet TV had al twee dagen geleden naar buiten gebracht dat er ontwikkelingen waren over de Turkse dienstplicht. Het Turkse Kamerlid Mehmet Suleyman Hamzaogullari (Ak Partij) dat een bezoek aan Demet TV bracht, had al redelijk bevestigd dat er binnenkort een versoepeling ging komen. Twee dagen later bevestigt de Turkse vicepremier Bülent Arınç dit ook tijdens zijn bezoek in Parijs.

Arınç zegt: ‘Het bedrag van 10 duizend euro is een enorm groot bedrag voor jongeren. Er zijn mensen die daarom hun Turkse paspoort opgeven’.

‘OPLOSSING VOOR DE DIENSTPLICHT’

Ook zegt Arınç dit onderwerp binnen de ministersvergadering te hebben besproken. Hij vervolgt zijn woorden met: ‘We hebben dit onderwerp besproken binnen de ministersvergadering. Alle ministers hebben mij gelijk gegeven. Wij dachten dat het bedrag betaalbaar was voor Turken in Europa. Maar dat is niet zo. We gaan hier binnenkort een oplossing voor vinden’

Demet TV, 14-04-2013, 21:05