Demet TV – Turkse Kamerleden krijgen berg opdrachten mee

 

De Turkse Kamerleden Hilmi Bilgin en Mehmet Suleyman Hamzaogullari, beide van de AK Partij hebben een bezoek aan Nederland gebracht. De Kamerleden waren in Nederland om in gesprek te gaan met de Turkse gemeenschap, en om naar hun problemen en wensen te luisteren.

 

Het driedaags bezoek van de twee Kamerleden begon in het Dialooghuis in Den Haag.

 

In het dialooghuis is voornamelijk gesproken over het stijgend aantal hoogopgeleide jongeren die terugkeren naar Turkije, over het stemrecht in Turkije en over de hoogte van de leges voor het verlengen van een Turks paspoort.

 

De twee Turkse Kamerleden hebben laat op de avond ook een bezoek gebracht aan Demet TV. Daar hebben ze gesproken met voorzitter Ali Riza Basaran van Demet TV.

 

Voorzitter Ali Riza Basaran van Demet TV heeft de twee Turkse Kamerleden geïnformeerd over de Turkse gemeenschap in Nederland hun wensen van Turkije en problemen aan de kaak gesteld. Zo ook het probleem over de Turkse dienstplicht die Turken in Europa kunnen afkopen voor een bedrag van 10 duizend Euro.  Basaran heeft bij de Kamerleden erop aangedrongen dat hier verandering in moet komen. De twee Kamerleden beloven beterschap.

Interviews: Ali Riza Basaran, Demet TV, Hilmi Bilgin, Mehmet Suleyman Hamzaogullari, Hotiad, Ibrahim Atilla, Hikmet Gurcuoglu