NTR – Turkse Peiling win-win situatie

Turkse Peiling is win win situatie

De Turkse peiling van Demet TV levert een ‘win-win situatie’ op. Zowel voor de kiezer als voor de politiek. Dat zegt eindredacteur Oktay Basaran in het NTR-radioprogramma Dichtbij Nederland.

De van origine Turkse omroep heeft onlangs aangekondigd met een peiling te komen dat zich specifiek richt op de Turkse-Nederlanders. Met de peiling wil Demet TV in kaart brengen op welke politieke partijen de Turkse gemeenschap in maart van dit jaar gaat stemmen. 

In het radioprogramma zegt Oktay Basaran dat Demet TV zorgelijke signalen krijgt vanuit de doelgroep. ‘De Turkse gemeenschap voelt zich steeds minder goed vertegenwoordigd door de politiek.  En juist daarom is de Turkse Peiling van Demet TV erg belangrijk,’ aldus Basaran. Het moet de politiek duidelijk maken welk beleid de Turkse gemeenschap wel en welk beleid het niet steunt. Als voorbeeld geeft Basaran de discussie rondom onverdoofd ritueel slachten.  ‘In die discussie is van alles misgegaan,’ aldus Basaran.

Voor de ‘Turkse Peiling’ hebben zich tot nu toe 2.200 mensen aangemeld. De peiling gaat van start ‘als de mijlpaal van 3.000 is gehaald,’ aldus Basaran.

Wilt u zich ook aanmelden voor de peiling? Klik Hier