Ozturk: Geen integratie, maar acceptatie

De twee Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk die uit de PvdA-fractie zijn gezet, willen niet meer spreken over integratie maar praten liever over acceptatie. Dat laten ze vandaag aan Demet TV weten. De twee zijn van mening dat de tijd van integratie voorbij is en dat Nederland nu de migranten in het land moet accepteren.

“De tijd van je moet integreren en de lat steeds hoog zetten is afgelopen, er moet een samenleving komen van wederzijds respect en acceptatie,” aldus Selcuk Ozturk tegen Demet TV.

Op de vraag of de PvdA in de Tweede Kamer vaak over integratie spreekt, maar eigenlijk assimilatie bedoelt, geeft Ozturk geen bevestigend antwoord. Wel zegt hij dat de PvdA met “dwant, insinuatie en verdachtmaking” mensen in een bepaalde positie probeert te krijgen.

© Demet TV