Ozturk: PvdA maakt migranten verdacht

De PvdA probeert met ‘dwang, insinuatie en verdachtmaking’ allochtonen in een bepaalde positie te krijgen. Ook is minister Asscher van integratie niet bereid aan te geven ‘wanneer iemand geïntegreerd’ is. Dat zegt oud-PvdA-Kamerlid Selcuk Ozturk in een interview met Demet TV.

Volgens Ozturk voelen heel veel mensen zich in een hoekje gedrukt. “De PvdA probeert mensen van allochtone afkomst met dwang, insinuatie en verdachtmaking in een bepaalde positie te krijgen,” aldus Ozturk. “De tijd van je moet integreren en de lat steeds omhoog zetten is afgelopen.” En daarom moet er een “samenleving komen van wederzijds respect en acceptatie”.

Op de vraag of in de Tweede Kamer vaak over integratie wordt gesproken terwijl assimilatie wordt bedoeld, zegt Ozturk dat dit van toepassing is op sommige fracties. Dat dit ook voor de PvdA-fractie van geldt, gaat Ozturk te ver. “Dat zegt ik niet. Maar er is wel een verkeerde benadering” door de PvdA.

Kijk hieronder naar het interview met Selcuk Ozturk

© Demet TV