Categories Video

Advocaat: Minister Asscher ‘onjuist’ geïnformeerd

Minister Asscher van Integratie was of “onjuist of onvolledig geïnformeerd” toen hij n.a.v. het Motivaction-onderzoek stelde dat Turkse jongeren IS zouden steunen. Dat zegt advocaat Ejder Kose die acht Turkse organisaties bijstaat in deze zaak.  Kose heeft ook Minister Asscher in een brief gevraagd om Motivaction de opdracht te geven om alle onderzoeksgegevens aan hen over te dragen.

Aanleiding voor het verzoek is dat een van de betrokken organisaties bij het onderzoek (Forum), Kose  heeft laten weten dat ze van mening zijn dat “Turkse jongeren” juist “niet radicaliseren”, aldus Kose. De negatieve berichtgeving over Turkse jongeren in kranten zou volgens Forum te maken hebben met “selectieve weergave” van de media, aldus Kose.

En daarom vraagt de advocaat zich af of minister Asscher zelf ook niet heeft bijgedragen aan deze negatieve berichten in de media. Het kan volgens hem dan ook niet anders dan dat de minister ten tijde van zijn uitspraken over Turkse jongeren “of onvolledig of onjuist geïnformeerd” was.

© Demet TV