Nederland: Turkije verdient complimenten voor opvang vluchtelingen

Turkije verdient complimenten voor hun genereuze opvang van zoveel Syrische buren. Dat zegt minister Ploumen van Buitenlandse Handen en Ontwikkelingssamenwerking vandaag op een ondernemersbijeenkomst van Hotiad in Den Haag.

De minister zegt zelf in de Turkse stad Gaziantep te zijn geweest om te zien hoe die opvang wordt geregeld. “Het is buitengewoon belangrijk dat we met elkaar erin slagen om de overeenkomst tussen de EU en Turkije een succes te laten worden. Misschien niet zozeer voor onszelf, maar voor hen die huis en haard hebben moeten verlaten,” aldus de Nederlandse minister.

Volgens de minisgter zijn er op dit moment 2,7 miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije. De minister vindt dat Turkije daarom “complimenten” verdient. Ook de manier waarop Syrische kinderen in Turkije onderwijs krijgen vindt de minister noemenswaardig.

Minister Ploumen van Nederland was samen met de Turkse minister van Economie aanwezig op een ondernemersbijeenkomst van de Turks-Nederlandse ondernemersvereniging Hotiad. Beide ministers benadrukten “de kansen” die Turkije biedt voor zowel Turkse als Nederlandse ondernemers.

Een uitgebreid verslag van deze bijeenkomst vindt u hier.

06-04-2016 © Demet TV