Categories Video

Kuzu: Paralellen WO II en huidige samenleving

Herdenken is belangrijk, op die manier wordt het verleden levend gehouden. Premier Mark Rutte zei dat woensdag tijdens de dodenherdenking op Nationaal Ereveld Loenen. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Oorlogsgravenstichting hield de minister de openingstoespraak.

Maar de andere kant van de medaille is dat er sprake is van stigmatisering en uitsluiting in de samenleving. “Moslims en mensen met een migrantenachtergrond worden verdrukt,” aldus een filmpje dat Kamerlid Tunahan Kuzu van Denk n.a.v. de Dodenherdenking vandaag op Facebook publiceert. “Beseffen wij in die twee minuten stilte ook hoe de Tweede Wereldoorlog heeft kunnen plaatsvinden? Hoe een minderheid in de samenleving door een meerderheid tot ongewenst werd bestempeld. En zien we misschien ook de paralellen met onze huidige samenleving,” vraagt Kuzu zich af.

04-05-2016