Turkije: “We nemen het EU-besluit niet serieus”

Turkije neemt het besluit van Europa om de gesprekken met Turkije over de Turkse toetreding tijdelijk te bevriezen niet serieus. Dat zegt de Turkse minister Omer Celik zojuist.

Ook noemt Minister Celik het besluit van Europa niet constructief. “Als het besluit constructief was, dan hadden we hierover nagedacht en geprobeerd om dit te implementeren. Maar het is niet constructief, het is visieloos en het is inconsequent,” aldus minister Celik.

Volgens minister Celik heeft Europa met dit besluit “bewezen” geen “toekomstperspectief” te hebben. “Daarom nemen we dit besluit niet serieus”.

Het besluit van de EU is niet bindend. De meeste lidstaten en de Europese Commissie willen de onderhandelingen met Turkije vooralsnog niet stopzetten. De kwestie staat medio december op de agenda van een top van regeringsleiders in Brussel.

24-11-2016 © Demet TV