Turkse Nederlanders starten actie tegen zorgverzekeraar VGZ

Turkse Nederlanders starten actie tegen zorgverzekeraar VGZ

Turkse Nederlanders zijn op Facebook een actie begonnen tegen zorgverzekeraar VGZ. Zij willen dat de zorgverzekeraar tegemoetkomt in de kosten voor de behandeling van het Turkse jongetje Yigit, die kampt met een ernstige vorm van kanker.

De behandeling die het leven van het jongetje Yigit kan redden dient in Philadelphia te gebeuren en kost ruim 2,7 miljoen euro. Maar de zorgverzekeraar van Yigit wil dit bedrag niet betalen. Daarom is de Facebookpagina Stichting Yigit in het leven geroepen. De oprichters willen hiermee VGZ toch ertoe bewegen om de kosten voor de behandeling te vergoeden.

Het 7-jarige jongetje vecht al sinds zijn 4e tegen deze zeer zeldzame vorm van kanker die bekend staat onder de naam neuroblastoom. Hoewel Yigit voorheen met succes is behandeld in het Prinses Maxima Centrum hebben artsen onlangs geconstateerd dat de tumor alsnog in het beenmerg zit.

Reactie VGZ

Zorgverzekeraar VGZ laat zojuist aan Demet TV weten dat zij meeleven met Yigit, maar dat ze echt niets voor hem kunnen doen. “Het betreft hier een behandeling dat in een experimentele fase ligt en dat is de reden waarom wij deze behandeling niet vergoeden,” aldus woordvoerder Karen van Rijsewijk in een reactie aan onze omroep. Volgens de woordvoerder is het niet duidelijk of de behandeling ook daadwerkelijk werkt. 

Op de vraag hoeveel procent van de kinderen die eerder dezelfde behandeling hebben ondergaan ook daadwerkelijk zijn genezen, moet de zorgverzekeraar het antwoord schuldig blijven. Wel zegt de zorgverzekeraar dat zij gaan kijken of het mogelijk is om die vraag aan het ziekenhuis in Philadelphia voor te leggen. 

Wordt vervolgd…