Koenders: gesprekken Turkije niet uitgebreid

De gesprekken met Turkije over toetreding tot de Europese Unie liggen feitelijk stil. Onder de huidige omstandigheden worden geen nieuwe onderwerpen aangesneden, hebben de EU-ministers van Buitenlandse Zaken dinsdag afgesproken in Brussel. ,,Dat vind ik een positief resultaat”, zei minister Bert Koenders na afloop van het overleg.

Koenders heeft zijn collega’s gewezen op het belang om de miljoenen euro’s aan toetredingshulp voor Turkije stil te zetten, maar daar was volgens hem geen steun voor. Wel komt er zo snel mogelijk een evaluatie wat er met dat geld gebeurt. Volgens Koenders wordt gekeken of het gekort kan worden als die gelden niet goed besteed worden.

Koenders was op pad gestuurd door de Tweede Kamer, die geen voortzetting van de gesprekken wil.

13-12-2016 Bron © ANP