Azerbeidjaanse Turken willen Nederlandse erkenning voor gebeurtenissen Hocali

Azerbeidjaanse Turken willen Nederlandse erkenning voor gebeurtenissen Hocali

Azerbeidjaanse Turken willen erkenning van Nederland voor de gebeurtenissen in Hocali in Azerbeidjaan. Dat zegt de voorzitter van de Turks-Azerbeidjaanse Vereniging in Den Haag tijdens de herdenking van de slachtoffers van Hocali. De herdenkingsdag is ter nagedachtenis aan honderden onschuldige Azerbeidjaanse burgerslachtoffers. Zij zijn in 1992 door Armeense soldaten omgebracht tijdens de bezetting van de stad Hocali in Azerbeidzjan.

Nu precies 25 jaar later wordt Hocali nog steeds bezet door Armeense soldaten. Slachtoffers en nabestaanden willen dat de bezetting ophoudt en vragen Europa om de gebeurtenissen te erkennen als genocide.

Bij de inval door Armeense soldaten in de stad Hocali in Azerbeidzjan, zijn meer dan 600 burgerslachtoffers gevallen.

28-02-2017 © Demet TV