Turkse thuiszorgorganisatie geeft iftar-maaltijd aan hele straat

Turkse thuiszorgorganisatie geeft iftar-maaltijd aan hele straat

Thuiszorgorganisatie DepseZorg in Dordrecht heeft afgelopen woensdag een iftar-maaltijd voor de hele straat georganiseerd. Niet-islamitische bewoners in de straat (voornamelijk Nederlanders en Antillianen) waren positief verrast vertelt Gulsen Adibelli die in het dagelijks leven de begeleidingscoördinatie bij de thuiszorginstelling verzorgt.

De thuiszorgorganisatie wilde aanvankelijk een zaal afhuren en de iftar-maaltijd in die zaal verzorgen. “Maar we wilden ook graag het ‘Turkije-effect’ erin houden,” aldus Adibelli die daarmee doelt op de vele iftar-maaltijden die in Turkije in tenten op straat worden georganiseerd.

Verder was het nog zeer de vraag of de Gemeente Dordrecht in staat was om snel een vergunning af te geven voor het ‘feestje’. Medewerkers van de thuiszorgorganisatie waren dan ook erg verrast toen bleek dat de gemeente de vergunning om de straat af te zetten in maar drie weken had afgehandeld. “Volgens mij waren de ambtenaren in het gemeentehuis erg onder de indruk van onze plannen om een iftar-maaltijd voor de hele straat te organiseren. Want normaliter moet je zo’n vergunning minimaal drie maanden van tevoren aanvragen,” aldus Adibelli aan Demet TV.

Aan de iftar-maaltijd van de thuiszorgorganisatie hebben naast medewerkers, ook cliënten en vrijwilligers meegeholpen. De thuiszorgorganisatie heeft een filmpje van het ‘straatfeest’ gemaakt en deze gepubliceerd.

23-06-2017 © Demet TV