Turkse films vertoond in Nederland

Turkse films vertoond in Nederland

In het kader van het Rode Tulp Film Festival zijn ook dit jaar in 6 verschillende Nederlandse steden Turkse films in bioscopen vertoond. Het jaarlijks terugkerende festival wordt traditioneel afgesloten met een prijsuitreikingen aan de beste Turkse films. De uitreiking vond dit jaar plaats in Filmtheater Cinerama in Rotterdam. 

De prijs voor de beste korte film ging naar de Turkse film Toprak. De speciale juryprijs werd gewonnen door de film Birinci Tekil Sahis. Daarnaast kreeg de Turkse acteur Erdal Ozyagcilar, bekend van tientallen Turkse films ook een prijs uitgereikt.  

Op het Rode Tulp Film Festival krijgen dit jaar niet een, maar twee regisseurs de prijs voor de beste regisseur. Deze prijs werd uitgereikt aan de regisseurs Fikret Reyhan en Erhan Tuncay. 

Aan het einde van de avond werd de prijs voor de beste film bekendgemaakt. De prijs voor de beste film op het Rode Tulp Film Festival werd dit jaar gewonnen door de film Siyah Karga.

16-11-2017 © Demet TV