Dronken PVV'er keert terug naar Brussel

Gepubliceerd: Tags:
[+] [a] [-] Laatste Artikelen Reacties
Voormalig PVV-Europarlementariër Daniël van der Stoep keert terug in het Europees Parlement. De PVV heeft hem laten weten dat zijn benoeming rond is, zo laat PVV-fractievoorzitter in Brussel Barry Madlener woensdag weten. Het is nog onduidelijk of Van der Stoep weer plaatsneemt in de PVV-fractie.

Van der Stoep stapte in augustus op als Europarlementariër, nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. Hij zei toen dat hij zichzelf had gediskwalificeerd als volksvertegenwoordiger. Vorige week verklaarde hij dat hij een tweede kans verdiende.

Nederland krijgt volgens het Verdrag van Lissabon recht op een zetel extra in het Europees Parlement. De PVV heeft recht op die zetel. PVV-leider Geert Wilders en Kamerlid Louis Bontes stonden hoger op de kandidatenlijst, maar zij gaan niet naar Brussel, waardoor Van der Stoep mag terugkeren.

De PVV-fractie in het Europees Parlement vergadert woensdag over de eventuele terugkeer van Van der Stoep in de fractie. Van der Stoep laat dinsdag weten hierop te hopen. "Terugkeer in de PVV-fractie lijkt mij het meest logisch en is mijn inzet." Als hij niet meer welkom is bij de PVV moet Van der Stoep door als eenmansfractie, of hij moet zich aansluiten bij een andere partij.

13 december 2011, 11:36

(© Novum)

 

Deze website is onderdeel van Migrantenomroep Demet TV, met televisie-uitzendingen
in de grote steden. Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van
al het nieuws voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders.

DEEL DIT ARTIKEL
Laatste Artikelen

Recente videos


Reacties zijn uitgeschakeld.