Categories Nieuws Artikelen

Meeste sneeuw in Den Haag: twintig centimeter

De flinke sneeuwbuien die maandagnacht en dinsdagochtend over het land trokken, blijken Den Haag het sterkst te hebben getroffen. Met twintig centimeter sneeuw spant de hofstad de kroon. Op andere plekken in Zuid-Holland viel met bijna vijftien centimeter ook veel sneeuw, meldt weeronline.nl maandag.

Zeeland kreeg eveneens te maken met flinke sneeuwval. Daar ligt maandagmiddag een laag van zo’n tien centimeter. In de regio Amsterdam viel zo’n zeven centimeter, rond Utrecht gemiddeld vijf centimeter.

In de noordoostelijke provincies bleef het zoals verwacht zo goed als droog.


Het ijs in Noordlaren heeft er in ieder geval niet onder geleden, aldus de meteoroloog van weeronline.nl. In de Groningse plaats staat dinsdagavond de eerste marathon op natuurijs gepland.

De komende uren blijft het in het midden en zuidoosten van het land nog sneeuwen. In Noord-Brabant verwachten meteorologen dat ook de tien centimeter sneeuw wordt gehaald. De provincie Limburg bleef tot nog toe gespaard, maar in de loop van de avond en nacht kan daar nog zo’n zeven centimeter vallen.

Dinsdagnacht vriest het in het noorden 8 graden, in het midden en zuiden wordt strenge vorst verwacht met temperaturen rond de 15 graden onder het vriespunt. Woensdag is alleen aan zee nog kans op een sneeuwbui, maar blijft het in de rest van het land droog en krijgt de zon veel ruimte.

15 januari 2013, 12:48
©Demet TV