Categories Nieuws Artikelen

KPN start met 4G-dekking in Amsterdam

KPN maakt het 4G-netwerk vanaf 4 februari beschikbaar in en om Amsterdam. Vanaf die dag kunnen klanten van KPN en dochter Hi een abonnement afsluiten voor het snellere mobiele internet.


Dat heeft het telecombedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Speciaal voor 4G wordt het aantal abonnementen uitgebreid voor zowel consumenten als zakelijke klanten, zodat grotere databundels mogelijk zijn. Mobiel internetten wordt door 4G tot tien keer sneller, aldus KPN.

Naar eigen zeggen is KPN met de nieuwe abonnementen de eerste aanbieder van 4G in Nederland. KPN kocht de 4G-frequenties in een veiling dit najaar voor 1,3 miljard euro. Ook Vodafone, T-Mobile en Tele2 deden daaraan mee. Wanneer zij hun netwerk gaan uitrollen is nog niet bekend.

15 januari 2013, 14:12
©Demet TV