Categories Nieuws Artikelen

Kamerdebat over omstreden neuroloog

De Tweede Kamer houdt binnenkort een debat met minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) over de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur. Een verzoek daartoe van CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot kon dinsdag rekenen op een ruime Kamermeerderheid.

Voorafgaand aan het debat moet de minister een brief sturen, waarbij zij onder meer ingaat op de deals die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft gesloten.


Het radioprogramma Argos meldde zaterdag dat de IGZ niet alleen met Jansen Steur afspraken heeft gemaakt over de uitschrijving als arts in ruil voor het afzien van een tuchtklacht, maar ook met tientallen andere zorgverleners.

Jansen Steur wordt in Nederland vervolgd omdat hij in het Medisch Spectrum Twente jarenlang opzettelijk verkeerde diagnoses stelde. Ook werden mogelijk onnodig hersenoperaties uitgevoerd als gevolg van zijn diagnoses. De neuroloog werd in 2003 ontslagen bij het Medisch Spectrum Twente vanwege een medicijnverslaving.

Enkele weken geleden kwam Jansen Steur opnieuw in het nieuws, nadat was gebleken dat hij sinds 2011 in Duitsland werkte.

15 januari 2013, 15:07
©Demet TV