Pubers verwonden jongen met vlammende spuitbus

Een 11-jarige jongen uit Valkenswaard is donderdagmiddag in zijn woonplaats gewond geraakt toen twee jongens met opzet een steekvlam uit een spuitbus in zijn gezicht spoten. Het slachtoffer liep lichte brandwonden en verschroeid haar op, meldt de politie vrijdag.

De jongen was samen met twee vriendjes aan het spelen in een speeltuintje aan de Willibrorduslaan. Vervolgens kwamen er twee jongens van ongeveer 16 jaar oud het speeltuintje in die alles wat los en vast zat in brand staken.


Dat deden ze met een spuitbus en vuur. Zo werd onder meer papier en een speeltoestel in brand gestoken.

Toen de drie vriendjes wilden weggaan, werden ze geroepen door de brandstichters. De 11-jarige jongen draaide zich om, waarna hij een grote steekvlam in zijn gericht kreeg. De drie sloegen daarna op de vlucht. De twee daders zijn nog spoorloos. De politie is naar hen op zoek.

18 januari 2013, 11:45
©Demet TV