Politie schiet op vluchtende aanhangerdief

De politie heeft maandagochtend in Zaltbommel geschoten op een bestelbus die bestuurd werd door een man die had geprobeerd een aanhanger te stelen. Niemand raakte gewond. De bestuurder wist te ontkomen, meldt de politie.

Een getuige had rond 05.15 uur gezien dat de man er op de Hugo de Grootstraat in de Gelderse plaats vandoor probeerde te gaan met de aanhanger en belde de politie.


Agenten die op de melding af gingen probeerden de man aan te spreken, maar die stapte in zijn bestelbus en ging ervandoor. In zijn vlucht raakte de man een geparkeerde auto en een van de agenten kon nog maar net wegspringen.

De getuige probeerde de bestuurder via het portier aan de passagierskant tot stoppen te brengen en werd daarbij enkele meters meegesleurd. Toen het mislukte om de man uit het voertuig te trekken, schoot een van de agenten op het wegrijdende busje. Het voertuig werd geraakt, maar de man wist weg te komen.

21 januari 2013, 15:20
©Demet TV