Wilders geeft Cameron compliment

De Britse premier David Cameron verdient hulde vanwege zijn voornemen om een referendum te houden over het lidmaatschap van de Europese Unie. Dat twittert PVV-leider Geert Wilders in reactie op de woensdag uitgesproken speech van Cameron.


Hij roept premier Mark Rutte (VVD) op om Camerons voorbeeld te volgen.

“Hulde voor premier Cameron die het Britse Volk een referendum gunt over de EU”, twitterde Wilders. “Ook het Nederlandse volk verdient een referendum”, zegt hij daarna tegen Rutte.

Cameron kondigde woensdag het referendum aan als zijn Conservatieven althans de volgende verkiezingen winnen. Tijdens zijn langverwachte speech zei de premier dat de ontgoocheling over de EU ‘niet eerder zo groot was’ en dat de voorwaarden van het Britse EU-lidmaatschap moeten worden herzien.

23 januari 2013, 10:40
©Demet TV